Familjeläger

BOKA DIN PLATS: 070 678 77 13

Kom som mamma, mormor, syster, faster, farfar med barn eller låna något. Det är den härliga känslan att göra något tillsammans, vuxna och barn. När man delar samma intresse så är det tre härliga dagar ni får tillsammans.

När ni kommer till gården i Mysinge på Öland, så är det dags för incheckning och brunch. Där efter tar vi grimman och går ut i hagen för att hämta vår egna häst. Det blir genomgång om hur grimman ska på och hästen följer snällt med till bommen för att bli borstad, tränsad och sadlad.

Första turen blir en riktig mystur. Vi lär oss stanna, styra och tölta med hjälp av ledarna som rider bredvid och instruerar oss. Efter turen är det dags för lunch med kaffe på maten och kiosken är öppen för den godissugna. Efter middagen myser barnen med gårdens djur, medan de vuxna tar en siesta i hängmattorna i äppelträdgården. Därefter tar vi och sadlar på och ger oss ut på en fin eftermiddagstur och njuter av solen och vindarnas ö, på vår töltande islandshäst. Hemma står kocken vid spisen och har en god hemlagad middag klar när vi kommer hem.

Vi myser i hängmattorna och njuter av gemenskapen. Sen hjälps vi åt att bygga kojor till kaninerna i kaninbacken och det blir en omgång Kvarnbackaboll. Hopp i säng och alla somnar som stockar och snarkar ikapp med ”griseknoe”.

Andra dagen, uppe med tuppen en härlig frukost står framdukad och vi är redo för en heldagstur till Havet. 

Badkläderna är packade i bilen och kocken förbereder vår härliga lunch som ska ätas ute vid vattnet idag. Vår tur idag är en heldagsritt, så lite extra gott i fickorna passar bra. Det blir en god lunch vid havet och alla badsugna tar sig ett dopp efter maten. Nu är det hästarnas tur att få komma ner i vattnet inte för att bada för vi sitter ju på, men svalka hovarna och dricka tycker dom är skönt. Sen bär det av hemmåt. Efter en härlig riddag släpps hästarna ut i hagen och det bjuds riktigt fest med gårdens grillbuffé. Kvällens underhållning står papegojorna Tjaboo och Simone för. Dagen avslutas med ostbricka och fölmys i solnedgången.

Tredje dagen startar med mysig frukost, och nu har vi äntligen lärt oss var hönsen värper sina ägg. Så sadlar vi på och ger oss ut på sista turen. Adresser byts och massor av kramar, det är dags att åka hem efter tre härliga dagar på Kvarnbacka i Mysinge.


Pris: 3995 kr / person

Packlista för ridläger

 

  • Sängkläder (lakan, örngott, påslakan)
  • Ridhandskar, ridkläder, ridhjälm, ridskor (hjälm finns att låna)
  • Regnkläder
  • Vanliga kläder, varm tröja eller jacka
  • Badlakan, badkläder, hygienartiklar
  • Solkräm
  • Liten väska att packa badkläder i