Barnläger

BOKA DIN PLATS: 070 678 77 13

Islandshästar, massor av ridning i skog och mark, god mat och massor av nya vänner!

Trygga Islandshästar, ridning i härlig natur, god mat och härlig gemenskap!

På tisdagen checkar ni in kl. 12 på vår gård i Mysinge på Öland. Vi börjar med incheckning och en härlig brunch med massor av godsaker från gården, innan det är dags att skicka hem föräldrarna. Nu börjar äventyret och ni får er alldeles egna häst för veckan. Vi lär oss om hur man borstar, tränsar och sadlar. Sen blir det en första mysig runda så att vi ser att häst och ryttare passar ihop.

Nu är vi i full gång och resten av veckan följs av massor av ridning 4-6 timmar i sadeln varje dag. Långritt ner till havet där vi passar på att bada oss själva och rida ut med hästarna så dom får dricka och svalka magen.

Vi töltar fram, på solen och vindarnas ö, på våra magiska hästar. Vi passerar historiska sevärdheter och guiderna berättar spännande historier, som vi sent ska glömma. Om gånggrifterna, offerstenarna och Mysingehög kungen, där också påskkärringarna startar sin färd till blåjungfrun. Varje dag är fyllt med mängder av hästar och ridning, men gården i Mysinge erbjuder extra allt.


På kvällarna har vi olika aktiviteter, kvarnbackaboll, 5-kamp och även en runda till ”playa del Mysinge” där det kan vara skönt att svalka sig. Det blir ett fullspäckat schema där vi varje morgon får leta upp våra egna frukostägg som hönsen har värpt. På gården underhåller papegojorna Tjaboo och Simone, som både hälsar God morgon och God natt. Emils ”griseknoe” har flyttat till gården och älskar fallfrukten från äppelträdgården.

 Kalle och Kajsa Anka kvackar. Vi myser i hängmattorna och njuter av gemenskapen. Sen hjälps vi åt att bygga kojor till kaninerna i kaninbacken.   

På fredagen har vi en härlig picknick till solnedgången med fölen. Det berättas historier i Kvarnboden, byts adresser och finslipar på programmet som ska visas upp på lördagen för alla föräldrar som längtar.

Sista dagen förbereds och fixas det på gården! Vid tolvtiden börjar alla föräldrar att komma och då bjuder alla barnen på en oförglömlig uppvisning. Därefter guidar barnen runt bland gårdens alla djur. Vi bjuder på grillad korv och dryck till alla, så hinner vi ta ett ordentligt hej då. Såklart har alla sin nya fina Kvarnbackatröja (som alla deltagare får) på sig när gruppfotot tas.
Pris: 8995 kr 


Packlista för ridläger


  • Sängkläder (lakan, örngott, påslakan), sovsäck, kudde och liggunderlag
  • Täcke (om man inte vill sova i sovsäcken.)
  • Ridhandskar, ridkläder, ridhjälm, ridskor (hjälm finns att låna)
  • Regnkläder
  • Vanliga kläder, varm tröja eller jacka
  • Badlakan, badkläder, hygienartiklar
  • Solkräm
  • Liten väska att packa badkläder i