Gänget på Kvarnbacka

JOHAN
När jag var 10 år tog jag och min bror en tom flaska och fyllde den med ärtor. Folk i Wisseltofta by fick gissa antalet ärtor. På så sätt fick vi ihop 200 kronor och för dem köpte vi 10 höns. Äggen sålde vi, med pengarna startade vi kaninavel, sedan blev det antikhandel, ”Larssens Antik”.

Efter det kom Islandshästarna. I början hade vi bara fyra hästar. En hel sommar fick jag cykla framför gästerna i brist på fler hästar. Puh!Efter den sommaren kammade jag mig och gick till banken för att låna pengar, sedan har det gått fort. I dag har Kvarnbacka ca 200 hästar. Jag älskar mitt liv som hästbonde och livet med mina hästar. Mitt nuvarande mål med Kvarnbacka är att erbjuda möten mellan människa och häst i naturen. Vi avlar fram hästar med god kvalité och bra stam som ska passa familjen, tävlingsryttare och avlare.


ANNE
Anne är en go och glad tjej som tränar gårdens unghästar och hjälper Janet med turerna på Visseltofta. Alla Annes vakna timmar går åt till hästar. Hemma har hon tre egna! Anne älskar djur och natur och det märks på henne.  Hon kommer från Danmark och började på Kvarnbacka som praktikant från Lantbruksskolan i Danmark, och sedan blev kvar, och kvar och kvar… Och det är vi glada för!

LISETTE

Lisette är en glad och sprallig tjej som älskar hästar, djur och att vara i naturen. Hon är er nya turledare i Fulltofta. Når inte hon jobbar är hon i stallet och tränar sin egna unghäst. Tidigare har Lisette ridit mycket halvblod, men fastnade istället för islandshästar med deras trofasta och härliga temperament.  

ANNA

De är Anna som har hand om alla barn som vill lära sig rida och ta hand om islandshästarna. På helger har hon små grupper där vi lär oss viktig grundkunskap i hästhantering och ridning genom bus och lek med hästarna.

Anna själv är en glad positiv tjej som håller ordning och reda runt sig. Hon har inga egna islandshästar men däremot andra hästar, och brinner såklart för dessa underbara varelser. Hon har snart tagit studenten vid Flyinges hästgymnasium och därmed diplomerad hästskötare.

Henne träffar ni på helgerna i Fulltofta ridskola.