Familjeläger

Familjeläger är ju för alla, kom som mamma, mormor, syster, faster, farfar med barn eller låna något. Det är den härliga känslan att göra något tillsammans, vuxna och barn. När man delar samma intresse så är det tre härliga dagar ni får tillsammans.

Första dagen samlas vi med fika, incheck, bära upp packningen till loftet och snabbt samling vid hagen för att se på alla hästarna. Det blir genomgång om hur grimman ska på och hästen följer snällt med till bommen för att bli borstad, tränsad och sadlad. Första gruppen samlas i paddocken för lektion så att vi vet att häst och ryttare passar ihop. Andra gruppen åker med Trolle (vår fjording) på en liten tur i Wisseltofta by. Så är det dags för lunch med kaffe på maten och kiosken öppen för den godissugna. Efter middagen tar vi och sadlar på och ger oss ut på en tur i ca tre timmar. Hemma står kocken vid spisen och har en god hemlagad middag klar när vi kommer hem. Sen är det dags för avkoppling till dom vuxna och Kvarnbackaboll för barnen. Hopp i säng och alla somnar som stockar och snarkar ikapp.

Andra dagen uppe med tuppen en härlig frukost står framdukad och vi är redo för en heldagstur till Vesljungasjön. Badkläderna är packade i bilen och kocken förbereder vår härliga lunch som ska ätas ute vid sjön idag. Vår tur idag är ca 3 mil så lite extra gott i fickorna passar bra. Det blir en god lunch vid sjön och alla badsugna tar sig ett dopp efter maten. Nu är det hästarnas tur att få komma ner i sjön inte för att bada för vi sitter ju på men svalka hovarna och dricka tycker dom är skönt. Vi passerar, träsket, sockerdicksträdet, boteträdet, sockerstenen, ormen i stenen, gudastenen, stenringen som vi berättar allt om. Så närmar vi oss gården, sadlar av och upp igen barbacka och rider hästarna till hagen. Hemma luktar det taccos och i bastun är det här varmt, i badtunnan ca 35 grader och poolen svalkar. Lite ryttaryoga innan det är sängdags så musklerna klarar en dag till.

Tredje dagen och även hemresedag men först ska det ridas i flera timmar. Vi startar med vår frukost och laddar för promenaden till hagen med tränset på axeln så man kan rida barbacka hem till gården. Så sadlar vi på och ger oss ut på tur, äter en god lunch och så är det dags för stretching rundan till häst. Nu serveras det hemlagad rabarberpaj med vaniljsås och den fina Kvarnbackatröjan delas ut till alla deltagarna som ställer upp för gruppfoto. Adresser byts och massor av kramar, det är dags att åka hem efter tre härliga dagar på Kvarnbacka Gård i Wisseltofta.